Gå til innhold
Arkivverket

[#40408] Olea Olsdatter f. ca. 1781. Berget, Kveset, Hof


Gjest Vidar Pedersen
 Del

Recommended Posts

Gjest Vidar Pedersen

Olea Olsdatter f. ca. 1781 er omtalt på side 274 i Hof Bygdebok III. Hun giftet seg i 1803 med Tørris Olsen 1770-1834 fra Grønnengen, Ommestad i Hof. Bygdeboka gir ikke noe klart svar på hvem denne Olea var. Har noen informasjon om henne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gunn Huglen

Ellers finner jeg på Quset gårder to Olea Olsdaøtre som kan passe med alder. Legger lenke til den ene her: LenkeVet ikke havm som passer best om hvem de er døtre av. Kirkebøker må nok til . Håper neon kan hjelpe deg med oppslag her. Står det ikke hvem som er hennes far i vielsen om du har den fra kirkebok kopier?Ser at det er flere Olea Olsdøtre i passe alder i Hof i 1801-tellingen enn disse på Qveset gårderne.Gunn Mvh. Gunn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vidar Pedersen

Takk! Tror nok jeg må ha informasjon fra kirkebøkene- først og fremst vielsen - for å nøste opp dette. Ser ikke bort fra at den Olea du har lagt lenke til i (4) kan være den rette. Tørris og Olea var på Kveset (Quset) da de giftet seg i 1803.Mvh Vidar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arild Kompelien

Ved vielsen 26.12.1803 oppgis bare navnene på paret og Kveset, ingenting om alder eller foreldre.Ser ut til at det er vanskelig å finne den rette Olia Olsdatter, særlig siden alderen er ukjent. Hvis hun er den Olia Olsdatter som dør på Sæterberget 1840, blir alderen der oppgitt til 79 år. Hvis alderen er rett kan hun ikke være den Olia som får dattera Pernille i 1817. Og dersom alderen er feil, kan en bare anslå alderen til Olia etter vielsestidspunkt og når siste barn blir født, f. eks. ca. 45 år eller yngre ved siste barn. Dermed sitter man igjen med en mengde alternativer i Hof.Hun kan selvfølgelig være den som er på Kveset 1801, 19 år gammel, men hvordan sannsynliggjøre dette i forhold til andre kandidater?Tror jeg ville sett på barnas navn og mulige oppattkallinger, samt faddere ved barnas dåp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.