Gå til innhold
Arkivverket

[#40565] Fra Nes på Hedmark til Fosnes i Nord-Trøndelag ca. 1802


Gjest Bengt E. Vesthagen
 Del

Recommended Posts

Gjest Bengt E. Vesthagen

Finnes det bygdebok for Fosnes i Nord-Trøndelag?Og står det skrevet noe om denne familie der under gården Sørvik? Otter Karlsen, f. 1773, Bakkerud, Nes og kone Ingeborg Kristoffersdatter, f. 1765, Musli, Stange. Barn: Karl, f. 1795 - Kari, f. 1797 - Kristoffer, f. 1798 og Mons, f. 1801. Alle ble født på Bakkerud, Nes.Følgende er sakset fra Nes bygdebok: 'Otter var Hauge-tilhenger og etter oppmuntring fra Hans Nilsen Hauge besluttet Otter Bakkerud og kona seg til å selge slektsgården og flytte til Nord-Trøndelag med familien. De kjøpte gjestgivergården Sørvik i Fosnes. Det fulgte også et møllebruk med gården. Her talte de Hauges sak. Det ble ikke sett på med blide øyne av prest og øvrighet'.Alle opplysninger er av interesse.MVH Bengt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjermund Aglen

Hei! Gården Sørvik eller Survik som Bakkrud kjøpte ligger på Otterøya i nåv. Namsos kommune. Jeg er for tiden i ferd med å skrive bygdebok for Otterøya. Første bind er alt kommet ut, bind to kommer forhåpentligvis ut i.l.a. 2007, mens bind tre er beregnet ferdig i 2009. Bøkene er inndelt geografisk, Survika kommer derfor ikke med før i siste bind. Det har for øvrig vært en god del innflytting til Otterøya fra Hedmark på 1800-tallet, så det kan jo hende det finnes andre interessante ting der. Hvis du er interessert i bygdeboka, kan du bestille den på mail hos meg (gjermund.aglen@combitel.no), eller du kan be ditt lokale bibliotek om å bestille den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thor Bøhmer

Til Namdalen kom det mange hedemarkinger. I fb med sagbruks og skogsvirksomhet kom det på 1860-tallet flere hundre hedemarkinger. På en dag i 1864 utvandret det 64 personer fra Furnes.Likeledes kom det mange opplendinger også.Ellers hadde dere presten Platou, hans kone var fra Harstad gård i Romedal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.