Gå til innhold
Arkivverket

[#40762] Ager sygehus, opplysninger om det eldste sykehuset?


Gjest Bente Borgen
 Del

Recommended Posts

Gjest Bente Borgen

Min tipp-tipp-oldefar døde på Ager sygehuus i mai 1875. Det eldste Aker sykehus ble, ifølge Byarkivet kalt 'Pleiestuen' for fattige syge og lå på Neubergløkken (ved Sørkedalsveien ?). Er det noen som som vet noe om denne pleiestuen, eller som vet hvor man kan finne et bilde av den?Mvh Bente Borgen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bente Borgen

Det ser ut som om dette sykehuset lå på Majorstua, men leter forgjeves etter flere opplysninger. Kanskje det var flere sykehus for fattige i Aker i 1875 ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Gunnar Arntzen

Ifølge kart over Christiania 1887, utgitt av Kristiania lithografiske Aktiebolag, lå det på Neubergløkken (som lå vest for Sorgenfrigaten mellom Majorstuveien og Bogstadveien, omtrent langs vestsiden av nåværende Jacob Aalls gate) et kompleks av bygninger som kan se ut til ¨å ha vært sykehusets bygningsmasse. Stetdet ligger dessverre utenfor Næsers kart fra 1860, så dete r ikke mulig å avgjøre om husene på 1887-kartet er den gamle løkkebebyggelsen eller nyoppførte for sykehuset.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.