Gå til innhold
Arkivverket

[#40901] Skifteopplysnger


Gjest Guri D Brekke
 Del

Recommended Posts

Gjest Guri D Brekke

Ser at det er mange opplysn. om skifte. Men er det slik at det bare gjelder for Vestlandet? Jeg er interessert i skifteopplysninger fra trøndelag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Skifteopplysninger finnes fra hele landet, men ikke alle steder for en like stor del av befolkningen.Statsarkivet i Bergen har skiftematerialet for Hordaland og Sogn og Fjordane, og vi har fått laget registre til materialet opp til ca. 1850. Disse registrene ligger (stort sett) tilgjengelige for søk i Digitalarkivet, og dette gjør det lett å søke i materialet, og lett for oss å slå opp på henvisningene.Skiftematerialet fra Trøndelag er å finne i Statsarkivet i Trondheim. Materialet fra før rundt 1850 er mikrofilmet. Skifteprotokollene vil kunne bestilles til statsarkivets lesesal, og spørsmål kan rettes til statsarkivet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.