Gå til innhold
Arkivverket

[#40903] Geisnes Kolvereid sporsmaal


Gjest Margaret Miller
 Del

Recommended Posts

Gjest Margaret Miller

Ole Tostensen 'Geisnes Namdal' levde i 1740 ifolge et skifte etter hans soster Anne dette aaret paa Mosheim i Bronnoy Nordland. Kan noen si oss om Ole? Hvor kom Ole og Anne fra? Er faren i Kolvereid i 1701?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Morten Østevik

Har du noe mere om Anne? Kor gammel vart ho? Det var en Ole Torstensen på Horvereid (bygdebok III for Nærøy) men det lite trulig denne Ole du spør etter.Geisnes var vel mere et sentrum på den tida og kanskje derav oppgitt som adresse for Ole.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Margaret Miller

Anne ble gift i 1739 og dode trolig samme aar, men det staar ikke i kirkeboka - vi har bare skiftet i 1740. Mannen g. II 1740. Jeg har bok III for Naeroy og han maa vaere for gammel. Takk for hjelp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Hildrum

Det var en Ole Tostensen på Li f ukjent gift i 1749 med Alette Larsdtr Li f abt 1715. Han skal vistnok være sønn av Tosten Olsen Langstrand S 451 i Bind III, På side 467 samme bok nevnes hans sansynlige far Torsten Olsen som skal ha vært gift to ganger og født etter mantallet i 1664 i 1622. I 1701 var han 80 år og registrert med sønnene Steen 15 år, Mikkel 9 år. Hans enke døde i 1747. Kanskje dette var hennes foreldre, men å finne sikkert ut av det er vel temmelig ummlig.Anne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.