Gå til innhold
Arkivverket

[#41008] Sagbruk i Onsø år 1900


Gjest Magne Halvorsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Magne Halvorsen

Ved 1900-tellingen for Onsøy er det oppført en mengde sagbruksarbeidere med adresse Hauge.Er det noen som har kjennskap til dette stedet, og om det finnes trykt litteratur?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Magne Halvorsen

Hauge Bruk lå vel lenger oppe i elva, i Rolvsøy, daværende Tune kommune.Hauge, som jeg er på leting etter, lå i Onsøy kommune. Kanskje Gressvik? Det er mulig stedet er oppspist av tettbebyggelse i dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Andreas Andersen

Gressvik og Hauge er i dag nærmest samme sted. Gården Hauge er oppspist av tettbebyggelsen. Hovedbygningen på Hauge huser idag bibliotek. Det var nok svært mange av arbeiderne ved Gressvik bruk som bodde på Hauges grunn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 år senere...
Gjest Trine Barrusten Slevig Femtehjell

Hei!Ser at innlegget er litt gammelt, men hvis du fortsatt er ute etter litteratur har jeg lånt boka 'en forstadsgut beretter' av Svein Skahjem (1994) på bibiloteket. Siste historie i heftet er 'Chr. J. Monkeruds livsberetning' og er historien til en som jobbet på bruket på Gressvik. Historien kildehenviser også til boka 'J.N. Jacobsen. Lastehandleren, samfunnsborgeren og hans tid', bind 3.J.N. Jacobsen startet stenhugging på Hauge i 1879 ref 'Onsøy leksikon' av Nils E. Øy.Førstnevnte og sistnevnte bok er ihvertfall mulige å fjernlåne fra Fredrikstad Bibliotek! ; )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.