Gå til innhold
Arkivverket

[#41548] Skannede kirkebøker


Gjest Rolf Eide Hansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Rolf Eide Hansen

Det tar opp til 2-3 til 5 min. å få opp sider på kirkebøkene. Av og til kommer dobbel menylinje. Er det noe galt her eller der? mvh rolf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjell Halvorsen

Fra ”Om tjenesten ”, info fra Arkivverket/Digitalarkivets Skannede kirkebøker:”Digitalarkivet har fra 8. november 2005 gleden av å tilby sine brukere denne nye nettjenesten for navigering i og fremvisning av skannede kirkebøker. Bøkene er skannet fra mikrofilm og deretter indeksert, dvs. at det er bygd opp en detaljert innholdsfortegnelse til dem i en database. Bøkene legges ut på nettet først når de er indeksert. Indekseringen går ned på sidenivå. Det betyr at du kan navigere deg fram til starten av en bestemt bok, til starten av hver enkelt liste (handlingstype) i denne, eller til starten av hvert år innenfor lista. Derfra kan du bla deg forover og bakover i boka, eller du kan velge å følge den utvalgte lista kronologisk, selv om den 'hopper' frem og tilbake i den originale kirkeboka ('listemodus'). Det er ikke mulig å søke etter personer på navn i det skannede materialet.”Med ref til 'kan du bla deg forover og bakover i boka' ovenfor, er det mulig å få opplyst hva som er grunnlaget for dimensjonering av den lovede oppgraderte serverkapasitet en gang ut på høsten ? Med andre ord, hvilken brukerpågang regner DA med vil bli det normale, alt. maximale ? Dette leder fram til spørsmålet: hvilken responstid mener DA at brukerne av tjenesten kan påregne når vi ”blar” i de scannede kirkebøkene etter at den økte serverkapasitet er på plass ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.