Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bjørn Even Veie

[#41591] Anne M Olsdtr f 1822 Åsen, med aner fra Stjørdal.

Recommended Posts

Gjest Bjørn Even Veie

Hei, Held på med ein ane som kan vere litt vrien. Kan starte med Anne Marta Olsdtr Kastviken /Leangen f. 20-4-1822. Ho var barn av Ole Nielsen Kastviken/Leangen, f. 1781 Brakstad. Ole Nielsen vart g. med Marith Christensdtr f.ca 1779 i Stjørdal, død 1826 Åsen. Dei vart trolig gift i 1804.Dei budde på Vollapl/Åsen før 1810, og etterpå bosatte dei seg i Kastvika u.Leangen.1.Sp.målet mitt er kven var Marit Kristensdtr. fra Stjørdal, og hennes aner?? Eit anna spørsmål som dukker opp er nok Ole Nielsen Kastvika og hans aner. Anne Lise Hovdal har eit relatert inlegg- nr 40900- der ho har barn til Mali Liarsdtr og Halvor Toresen Oppem. Her ser jo barn nr. 6-Ole Nielsen ut til å kunne være den samme som eg har.Min ane- Bygd på Åsen Bygdebok, dåp er sjekka med kirkeboka: Ole Nielsen født i 1781.Mor var Malena Pedersdtr Brakstad, f. 1757 Brakstad nedre, gnr236-1.Han vart fødd utanfor ekteskap,i kirkeboka stod det:'Av fadrene nevnt barnefaren 'Dragon Nils Olsen Berg'. Har ikkje funne ut kven Nils Olsen Berg var, men ser at det var ein Niels Olsen på Berg i Åsen i 1801: Niels Olsen, 46 år-inderst og snekker. Han var da g. med Gurue Andersdtr., 49 år. Om det er rette personen, veit eg ikkje... Tilbake til sønnen av Malena Pedersdtr. og Niels Olsen Berg igjen. Etter at Marit Chr.dtr døde i 1826, gifta han seg på nytt i 1826 -m. Barbro Olsdtr Røsdalen.Med henne fekk han fire barn. Med si første kone Marit Chr.dtr hadde han 9 barn. (Det lover godt for at det er fleire som har desse folka som aner!Det andre sp.målet vert da om nokon har info om niels Olsen Berg, far til Ole Nielsen. Hilsen BEV

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anne Lise Hovdal

Den Ole Nilsen som jeg har i tema 40 900 kan ikke være den samme som du har. Din ane Ole Nilsen var jo gift med Marit Christensdatter fra Stjørdal, og min ane Ole Nilsen ble gift i 1805 med Barbro Olsdatter Undlienplass(hun var født i Fergestaden i Åsen i 1775).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørn Even Veie

Er enig om at det ikkje kan vere same person, da hadde det nok vore mykje som var gale...Det var berre det at det var stor navnelikhet med fleire her.Håper det er andre som har opplysninger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.