Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Steinar Sletten

[#41599] Sjømenn som ikke var på norskregistrerte båter

Recommended Posts

Gjest Steinar Sletten

Er det noen der ute som kan gi noen tips om hvor en kan lete etter normenn som reiste til sjøs men ikke på en norsk registrert båt ? feks: Svensk, Engelsk, Nederlandsk, Tysk. Lurer også på om det var noen land som var mer vanlig å reise for enn andre, fra Bergen på begynnelsen av 1900 tallet.På forhånd takk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars Maersk Hansen

Landsarkivet for Kbh, Själland m.m.i Köbenhavn har arkiver (ikke digitalt) fra Mønstringskontoret i København (IC-002): Skipperjournaler registrerede alle udsejlinger fra Kbh med dato, skipper, skib, skibets hjemsted, destination. (ikke kun danske skibe). Dertil kommer skibsbemandingslister for i Kbh påmönstret mandskab.Man må bestille materialet i forvejen (ca 2 uger) med ret signatur Man bör også bestille läseplads.sög 'Mønstringskontoret i København' her: [url="http://www.daisy.sa.dk/>http://www.daisy.sa.dk/ bestil materiale og läseplads her

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars Maersk Hansen

Jeg glemte: fra för 1870 findes protokoller fra Waterskouten i København (IC-001) med skib, hjemsted destination, skipper, mandskab med födested. her gälder også bestilling da mtrl ikke findes i selve arkivet men i fjernmagasinerne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.