Gå til innhold
Arkivverket

[#41777] Grøndalen, Hemsedal


Gjest Unni Solem
 Del

Recommended Posts

Gjest Ellef Ellefsen

Det er 4 garder med navn Grøndalen i Hemsedal. Spørsmålet er hvilken tidsepoke som er av interesse.*Hemsedals slektshistorie 1693 - 1975* har sikkert endel om gårdene.Du finner også disse gardene i serien *Norske gardsbruk - Buskerud fylke*. Både 1948 utgaven og oppfølgeren ca.1990 har bilder av brukene, tatt et par år før utgivelsene. Disse sistnevnte verkene dreier seg som kjent om *nyere tid*.På en av sidene til *DIS Genealogiske ressurser* finner du noe av litteraturen som er utgitt fra Hemsedal. Sikkert kjent, men kanhende nyttig for andre som snubler innom. LenkeMvh Ellef Ellef.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Unni Solem

Hei. Takker for svar. Mest sannsynlig så er dette riktig dame. Hun ble gift med Guldbrand Mikkelsen f.183o på Ringsaker. Vet dere noe mere om dem?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Olav Åge Strøm

Jeg tror ikke det er den rette damen. Hvis hun var fra Hemsedal er det vel helst denne du leter etter.Kilde kirkebok: Gol mini. 1 side 49 inf. nr.9 Hemsedal sokn. født 17 (desember?)1826 døpt 1 januari 1827 KARI. Foreldre: Ole Johnsøn og Sønnøv Tollefsd. Embre (Imre). Du bør gå i biblioteket og få de til å låne inn Hemsedals slektshistorie 1693-1975 av Hans Flaten- Ola Rudvin. (ett bind)Kari var datter til Ola Johnsen Jordheim-Imre kom siden til nordre Haga (Lykkjehaga) Ola Johnsen var gift med Sunnev Tollefsdatter Lykkjehaga. Under nordre Haga står det at Sunnev var gift med Ola Olsen Imre. Det skal nok være Ola Johnsen Det står og at ola var gift med Sunnev Torstensdatter Jordheim.. Det er trolig feil.Kirkebøkene sier Tollevsdatter, men de bodde nok en tid på Jordheim. Eldste barnet synes å være født der. Det står og at Kari var gift og bodde på Hamar. Sider du bør lese: Jordheim 238 Imre 244 Nordre Haga (Lykkjehaga)102 Grøv 136 Prestegardshuso 165. Hvis dette er den rette finner du sikkert enda mere. M.v.h. Olav Åge Strøm.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.