Gå til innhold
Arkivverket

[#41850] Sporing av fiskebåtar


Gjest Karle Gjernes
 Del

Recommended Posts

Gjest Karle Gjernes

På spor av fiskebåtar. Eg er på leit etter fiskebåten Oskar 30 fot med 4 hk Alpha eigar Olaf Siira med register M-12- E. Finn den merkeregisterer for 1930 og 1940. Er det mulig å spore når Olaf Siira kjøpte båten og kven som overtok båten. Og kvar den er bygd. Olaf Siira døde 1944. Fiskebåten Odin med M- 3 – E står også likeins med eigar Olav Gjernes.Den også var 30 fot med 6 hk Wickmanmotor. Kvar er båten bygd og kor blei det av den seinare.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Merkeregisteret for Edø (Fiskeridirektoratets arkiv, Statsarkivet i Bergen) sier at 'Oskar', M-12-E er bygd Romsdalen 1912, 30 fot lang, 8 fot bred. Som eiere står Olav Siira og Johan Rangnes. 'I følge melding av 28/6 42 fra Olav Siira er farkosten opphugget og merkebrevet er bortkommet.''Odin', M - 3 - E, eid av Olav J. Gjernes, var bygd i Valsøefjord 1927. 'Ifølge melding fra Olav J. Gjernes datert 2/1-1941 er farkosten solgt til Einar Kuløy, Edøy.' 'I følge skriv fra Einar Kuløy den 19/10-1945 er farkosten solgt til Arne Engdal Aure.'

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.