Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Karle Gjernes

[#41850] Sporing av fiskebåtar

Recommended Posts

Gjest Karle Gjernes

På spor av fiskebåtar. Eg er på leit etter fiskebåten Oskar 30 fot med 4 hk Alpha eigar Olaf Siira med register M-12- E. Finn den merkeregisterer for 1930 og 1940. Er det mulig å spore når Olaf Siira kjøpte båten og kven som overtok båten. Og kvar den er bygd. Olaf Siira døde 1944. Fiskebåten Odin med M- 3 – E står også likeins med eigar Olav Gjernes.Den også var 30 fot med 6 hk Wickmanmotor. Kvar er båten bygd og kor blei det av den seinare.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Merkeregisteret for Edø (Fiskeridirektoratets arkiv, Statsarkivet i Bergen) sier at 'Oskar', M-12-E er bygd Romsdalen 1912, 30 fot lang, 8 fot bred. Som eiere står Olav Siira og Johan Rangnes. 'I følge melding av 28/6 42 fra Olav Siira er farkosten opphugget og merkebrevet er bortkommet.''Odin', M - 3 - E, eid av Olav J. Gjernes, var bygd i Valsøefjord 1927. 'Ifølge melding fra Olav J. Gjernes datert 2/1-1941 er farkosten solgt til Einar Kuløy, Edøy.' 'I følge skriv fra Einar Kuløy den 19/10-1945 er farkosten solgt til Arne Engdal Aure.'

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Karle Gjernes

Takk, dette var raskt og flott. Mange takk for hjelpa

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.