Gå til innhold
Arkivverket

[#42015] Køhler-saken


Gjest Jan Frode Johansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Are S. Gustavsen

Siw (200):Du sier jo du har lest innleggene fra A til Å. Da har du kanskje fått med deg Yngve Nedrebøs innsiktsfulle kommentar idet han avsluttet den første av disse debattene (?): 'Når man oppsøker publisitet, er publisitet noe man må forvente.'Samtidig: De som har deltatt i disse debattene, kan ikke tillegges underliggende motiver i retning av mobbing. Takhøyden for ytringer er nok stor, så lenge man holder seg til de retningslinjer som er gitt for deltakelse her.Are

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Frode Johansen

Siw Merethe - Jeg skjønner mitt eget beste- men den som stikker hodet opp må regne med å bli beskutt (av menn i biler med koksgrå ruter):)Kollektiv mobbing , vel , dette er ingenting imot det som de som arbeidet med saken i 1945 fikk hørt. da var det nærmest lynsjetilstander i Bergenspressen.Are Gustavsen har rett- oppsøker man publisitet er publisitet noe man må forvente,sitat Nedrebø.Men saken er likevel den at jeg kan til en viss grad tåle presset mot meg selv,derimot å harselere med spesiellt Habsburgerne det synes jeg er unødvendig.Saken er for alvorlig til det.Men nå har jo dere startet en spennende sommerkrim og spennende lesning har det vært både fra Seglsten og Dale i de siste innleggene.Kanskje jeg blir avslørt som hemmelig agent snart? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Frank Pagh

Efter at have læst SAMTLIGE indlæg i SAMTLIGE Køhler-debatter kom endelig BELØNNINGEN.TAK Per Helge Seglsten !Mvh, Berit Pagh.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Frode Johansen

Vel belønningen må nok vente på seg enda noe tid !Når DNA testene er foretatt av min Kontakt Dr. Karl Zehethofer ved Linz DNA institutt vil det kunne fastslåes med stor nøyaktighet om Køhler var en Habsburger.Og da begynner først spenningen.Dersom vi da får tatt nødvendige tester av rett nedadstigende linje av søsken til Johan Orth da kan et slott Nær,mere 370 milloner kroner være belønning nok for den som har ventet et helt liv på et svar.Først da kan vi fastslå om det var som vi antok eller at Jan Frode Johansen har fått et annfall av fata morgana :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan I. Borgos

Unnskyld spørsmålet, JFJ, men er målet ditt nå å vise at Köhler er en habsburger, og ikke noe mer? Jeg trodde det var å vise at han var identisk med Johann Orht. Eller er det slik at hver eneste habsburger har arverett til dette slottet? I så fall er det merkelig at ikke denne arvesaka forlengst er avgjort mellom habsburgerne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Harald Søren Storaker

Jan FrodeGotha-almanakken:er angivelig skrven av Johann Orth: ' - da ich die Karthographie nicht kannte reiste als Lithograph nach Schweden, Jønkjöbing, Norkjöping, Malmö, Helsingborg, Landskrona Kjøbenhavn, Randers, Odense - - 'Reisa gjennom Sverige som litograf blei foretatt 1882-1890. Eg påstår at det er umulig at Johann Orth kan ha foretatt den reisa i Sverige. Kva svarer du til det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Frode Johansen

Johan: Ja vi skal prøve via DNA å finne ut om Hugo Køhler var identisk med Johan Orth eller ikke.Men vi skal gjennom flere typer DNA analyser noe som jeg skal diskutere med Dr. Karl Zehethofer i Gmunnden 9.juni.Dersom han er identisk er jo saken grei.Hvis han derimot ikke er identisk, men en Habsburger blir det å finne ut hvem han egentlig var.Dette skal jeg til bunns i uansett hvor mye arbeide det vil koste meg.Harald: Personlig tror jeg det var den 'ekte Køhler' som reiste rundt i Sverige som Lithograf. Kanskje tar jeg feil.Men hvorfor Køhler har skrevet dette i Gotha almanakken har jeg ingen aning om.Faktisk betyr det heller ikke så mye for meg akkurat nå. Nå er det DNA analyser som er det viktigste, så får man ta teoriene evt. hypotesene senere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Harald Søren Storaker

Jan FrodeDersom det var den ekte Hugo Köhler som reiste i Sverige som litograf, ja, da er påstanden i Gotha-almenakken falsk. Ett beviselig falskneri er nok. Alt er falskneri. Med all den publisiteten du oppsøker risikerer du at Köhler blir tatt med i neste utgave av boka 'Berømte svindlere'.Men for all del, du må bare stå på nå. Alle får litt: Familien får sightseeing og middager, du får din publisitet, avisane får sin kuriøse historie, slottet Orth får sin PR, - og vi på Brukarforum har fått vår underholdning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn, kirkesoknet Jonson Dale

Er det lov å kalle ein idiot 'idiot'? Og i motsett fall: Kan ein kalle idioten 'tulling'? Og, om dette ikkje er lov, kan ein kalle idioten 'bergensar'? Kor går grensa?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Jonson Dale

Her skriv eg bare for å oppheve 'kirkesoknet Jonson Dale'; det har aldri funnest og vil, så vidt eg forstår, aldri oppstå. Eg er ingen helgen, og eg blir det aldri heller...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Frode Johansen

Bjørn Johnson Dale (antagelig en stril...) skriver: Er det lov å kalle ein idiot 'idiot'? Og i motsett fall: Kan ein kalle idioten 'tulling'? Og, om dette ikkje er lov, kan ein kalle idioten 'bergensar'? Kor går grensa?Har du ikke fått dette med deg det i din oppdragelse ennå? Eller veslevoksen???? ......

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Dag T. Hoelseth

Til 202. Jeg tror nok overhodet for det tidligere keiserhuset, Otto von Habsburg (eller HKKH Erkehertug Otto av Østerrike om du vil) vil sove godt om natten til tross for Seglstens 'harsellering' av habsburgerne. Kan ikke fatte og begripe at man har klart å få et par medlemmer til å la seg DNA-teste, men lar det ligge.Er faktisk mest bekymret for hva slags oppfatning slektsforskermiljøet på kontinentet vil ha av det norske etter alt dette tøvet...Dag T. Hoelseth

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Frode Johansen

Hei ! Kan vi ikke som en sa ' ha det litt hyggelig?'La oss være litt mer positive og glade i tonen istedet for å harselere med hverandre.På tide å komme inn på solsiden av livet.Nå drar vi altså til Gmunden i Østerrike om 3 dager og skal ta maaaaaaaaaaaassssssssssssssseeeeeeee bilder.jeg vil være så sjenerøs å tilby endel av disse fotos til intresserte.dersom du vil se bilder fra steder vi besøker så send meg en e-mail: jafjohan@start.no så sender jeg deg dem rett til din innboks for free. La oss holde en positiv,gjerne munter og saklig tone også uten humor av klassen 'lavmål'.Det er det som ødelegger folks oppfatning av oss som debatterer her inne og er faktisk også med å prege forumets rennome.Så jeg beklager det negative jeg har skrevet og tilgir dem som har gjort det samme.Samtidig vil jeg gi honnør og ros til dem som har klart å holde sin sti ren, eller rett og slett latt være å skrive.Hilsen Gla'gutten Jan Frode :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Benn Limann

OÖ Nachrichten 04.06.06: 'Arvestrid om slottet Ort: nordmennene kommer'-Avisa påstår at aneforsker Jan Frode Johansen angivelig skal ha bevis for at nordmennene stammer fra Johan Orth.-Igjen blir det henvist til en domsavgjørelse i 1945 som bevis for Johan Orth slo seg ned i Norge under navnet Hugo Köhler.JFJ: Med hvilken rett kan OÖ Nachrichten påstå at du angivelig har bevis for at nordmennene stammer fra Johan Orth? - Du har aldri sagt at Bergen Byrett i 1945 fastslo at Hugo Køhler og Johan Orth var identiske . (Innlegg 70) Men hvorfor har du ikke snakket med din svenske kontakt - slik at hun kunne rette opp misforståelsen i OÖ Nachrichten om domsavgjørelsen i 1945? http://www.nachrichten.at/regional/555915 ...In ihrer Begleitung wird sich der norwegische Ahnenforscher Jan Frode Johansen befinden, der angeblich Beweise dafür hat, dass die Norweger von Erzherzog Johann Salvator von Österreich abstammen....... Tatsächlich soll er sich unter dem Namen Hugo Köhler in Norwegen niedergelassen, Kinder gezeugt und am 6. Mai 1945 verstorben sein. Die Norweger sollen aus diesem Jahr über ein Gerichtsurteil verfügen, das diese Behauptungen bestätigt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Som jeg har påpekt tidligere, har en bevisst svindel blitt plantet i østerrikske medier. Personene bak dette er ikke genealoger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Frode Johansen

Her er mailen jeg nettopp sendte til Nachtrichten:Hej Christine !Tack förr sist.Jäg måste göra er merksam på att Byretten i Bergen i 1945 inte tog ställning til om Hugo Køhler var identisk med Johan Ort. Dom erkände att papperna efter Køhler varo äkta och säkrade dette vid bruk av sakkyndiga i retten.Dette gjorde dom förr att arvingane kunde bruka materialet i en eventuell arvesak innför Østerrike.Jäg antar att du måste hava dina uppgifter från Bergensavisen och dom har troligen refererat från avisor från 1945 som har skrivit felaktigt.Jäg anser att det er mycket viktigt att få detta fram i Nachtrichten så det kann blivo ett korrekt bild av sakens annliggande.Sees i Gmunden !Bästa hälsningar frånJan Frode Johansen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Hadde ikke planer om å blande meg inn i debatten igjen, -men må få sagt det en gang til;Hvorfor i all verden blottlegger du deg selv på denne måten, JFJ?Hadde jeg vært deg ville jeg holdt klokelig kjeft om alt dette. Du er selv skyld i at du blir gjort til latter, ikke bare her på Bierget, men tydligvis i hele Europa og Latin-Amerika med.Nå får du reise til Østerrike, så får du gi oss en saklig rapport om resultatet når du kommer tilbake, dvs vi kan vel lese det i BA og resten av Tabloid-pressen her på Bierget og i Østerrike.Arnfrid ønsker deg og de du er prosessfullmektig for en riktig god tur!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Frode Johansen

Hvis saken får et positivt utfall kan jeg alltids tåle å bli gjort til latter.Får saken et annet utfall skal jeg nok tåle det og.man kan ikke forvente at alle skal gjøre en til lags. Takk for hilsenen Arnfrid

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Fjogstad

Det er mange vakre og historiske steder i Østerrike. Dessverre har man da dette med de forskjellige øreflipper.Uansett god reise tur og retur. Evig eies kun det tapte.Mvh Knut

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Eller: Evig eies kun tapetet (les: pappmedaljene), som Ibsen ville sagt om han bodde i en OBOS-blokk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.