Gå til innhold
Arkivverket

[#42114] Strømsgodset


Gjest Janne Bråthen
 Del

Recommended Posts

Gjest Janne Bråthen

Skanna kirkebøker som er lagt ut på to forskjellige steder? Strømsgodset ligger både under Buskerud og under Vestfold. Skoger ligger under Buskerud. Begge disse stedene har tilhørt Vestfold. Ble forundret når de splittes på denne måten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Are S. Gustavsen

Janne Bråthen:Kildesituasjonen for områdene rundt Drammen er noe uoversiktelig. Om kildene skal sorteres etter der de har oppstått, vil alle gamle Skoger/Strømsgodset og Tangen-kilder måtte sortere under Vestfold. Og de som ikke har kjennskap til dette vil da måtte lete forgjeves under Buskerud.Og omvendt; skulle alle disse kildene sorteres under Buskerud, ville de som kun kjenner til de gamle grensene måtte lete forgjeves.At kirkebøker havner litt på begge steder, betyr ikke annet enn at man har valgt en mellomløsning.mvh Are

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Jeg har også lagt merke til det samme som Janne Bråthen. Om kirkebøkene så bør legges under Buskerud eller Vestfold, er en vurderingssak. Sikkert er det at en mellomløsning er den dårligste løsningen!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ketil Firing Hanssen

Det ser ikke ut til å være en mellomløsning som er valgt. Skoger og Strømsgodset er plassert under Buskerud. En bok fra Strømsgodset ser ut til å ha blitt feilaktig plassert under Vestfold (i mikrofilmoversikten finnes den under Buskerud).Denne debatten burde vært ført i Arkivforumet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.