Gå til innhold
Arkivverket

[#42160] Sønene til Augustinius Jonasson på Ristad i Overhalla i 1701


Gjest Per S. Nestande
 Del

Recommended Posts

Gjest Per S. Nestande

I følgje Overhalla bygdebok (b.II s.122, Olav Flotten, Namsos 1968) er Augustinius Jonasson nemnt som brukar på garden Ristad i Overhalla mellom 1680 og 1718. Det er i bygdeboka sagt at det ikkje er bevart noko skifte etter Augustinius, men at mantallet i 1701 Lenke nemner fire søner: 1. Hans 24 år (f.ca. 1677)2. Daniel 20 år (f. ca. 1681)3. Peder 11 år (f.ca. 1690)4. Jonas 6 år (f.ca. 1695)Er det nokon som kjenner til den vidare lagnaden til desse gutane, spesielt til Daniel?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Dette er ren spekulasjon ut fra navnelikheten, FS: Augustinus dpt. 7/3 1756 Overhalla, foreldre Daniel og Ingeborg Fuglum. Denne Augustinus ble gift 9/3 1777 Overhalla med Berithe Larsdt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inge Hildrum

Informasjonen i innlegg 2 er korrekt. Etterslekta etter Jonas er kjent. Har foreløpig ikke noe på de andre sønnene. Forøvrig er det verdt å nevne at det er noe usikkert hvor Augustinus Jonassen kom fra. Jeg har lagt til grunn av forfedrene hans kom fra Berg på Snåsa, men det er også mulig at han egentlig kom fra Kvatningen i Overhalla. Så her gjenstår det endel avklaringer. MvH Inge Hildrum

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnstein Rønning

Med så spesielle navn som Augustinus og Daniel, så kan det KANSKJE være lurt å gløtte mot Hals/Halsa/Halse på N-Møre også (lensmannsslekt).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...
Gjest Erlend Eriksen Mæhlum

Etter hva jeg har skrevet ned om Augustinus, så var han søster til ei Øllegaard som var gift med Jens Eriksen Bjerken, andre søsken er Jens (Joensen/Jonasen, Anne, Sara og Elen Joensdøttre/Jonasdøttre. Det kan antydes at Faren heter noe sånn som Jonas Olsen eller Jonas Danielsen,For Daniel Olsen , Jonas Danielsen og Margrethe Danielsdatter skal ha Faderbroder arv etter overnevnte Ødegaard. Det kan også nevnes at Augustinus er nevnt stevnet for leiemål i 1680 med Maren Eriksdatter. Stevnet i 1708 for planketyveri. Stevnet i 1712 for gjeld med sønnene Hans, på 60 Rd, 3 ort og 4 sh til Kiersten SL. Ole Worm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.