Gå til innhold
Arkivverket

[#42189] Abel Cathrine Olsdatter g.m Peder Jensen i Kristiansand 20.juni 1805


Gjest Jan Frode Johansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Frode Johansen

Abel Cathrine Olsdatter ble g.m Peder Jensen i Kristiansand 20.juni 1805. Jeg undrer på hvor hun kommer ifra. Tar jeg ørlite i kommer hun sannsynløig vis fra Vest-Agder et sted. Jeg har disse mulige kandidateri Lyngdal: [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/WebCens.exe?slag=hentglobal&register=fodeaar&pgj=153&teljing=ft1801&filnamn=f11032.wc2&amt=10&funnenr=76>Lenke og 1 i Liknes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Harald Storaker

Det er nok stuepiga på prestegarden i Lyngdal som er den rette [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=7&filnamn=f11032&gardpostnr=1&personpostnr=11&merk=11#ovre>LenkeOg ho er nok datter til Ole Andersen og Gunhild Hansdatter, født 1780 på Skoftelandsmonen i Sør-Audnedal LenkeHo er oppkalt etter den første kona til faren, Abel Cathrine Triitzchler LenkeI FT1801 ser vi at broren er i Kristiansand LenkeFarfaren er nok Andor Torsen Døble Lenke nevnt på side 371 i Sør-Audnedal bygdebok, sønn av Tore Andorsen Lenke og Sissel Svendsdatter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Harald Storaker

Mor til Abel Cathrine var ikkje Gunhild, men Cathrine Hansdatter Svinør, født 1748 LenkeFarfaren til Cathrine Hansdatter var Hans Hansen Svinør som er på et maleri i Valle kjerke. Familien er omtalt på side 517 i Sør-Audnedal bygdebok. På samme side står det at Andor Torsen Skofteland var skipper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gine Olsen

Hei!Ettersom jeg har aner i Døble, så kommer her enda et par sannsynlige slektsledd fra Sør-Audnedal fra de avfotograferte skifteregistrene til Rolf Steinar Bergli.Foreldre til Sidsel Svendsdtr. Døble er antakelig Kari (Karen) Mouritzdtr. g. m. Svend Zandersen [url="http://va.disnorge.no/kilder/skifter-soraudnedal/slides/031205-1458-01%20-%20.html>Lenke Her står riktignok Sidsel som gift med Tom Ødegaard under Stiland, men det kan jo være en ektemann nr. 1. Kombinasjonen av 'Sidsel Svendsdtr.' og Døble samt riktig tidsperiode syns jeg tyder på det.Om dette er riktig er Karens foreldre igjen Mouridtz Oelsen Døble og Karen Bendtzdtr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Frode Johansen

Tusen takk Gine. Fins det noren 'eksperter' på denne slekten eller Sør-Audnedal som kan bekrefte eller avkrefte det som Gine har funnet? mvh Jan Frode Johansen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.