Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hanne Heen

[#42250] Vaksinasjonsprotokoll for Ålesund

Recommended Posts

Gjest Hanne Heen

Jeg holder på med vaksinasjons protokollen for Ålesund 1855-64. Ble litt i tvil angående innførselen i Augustus hvor det står Vaksinasjonsdato og attest dato.I kirkebøkene er det ikke skrevet vaksinasjonsdato, der er en rubrikk for attestens datum, samt at det i merknadsfeltet er skrevet 'Attesten forevist' med dato bak. Skal vi da registrere kun attestens dato og la feltet med vaksinasjonsdato stå tom. Og skrive forevist datoen i merknadsfeltet?Samtidig synes jeg det virker litt rart med attestens dato, den er ofte datert lang tid før barnet eventuelt er født i følge oppgitt alder.Mvh Hanne

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Dato for vaksinasjonen må ikke blandes sammen med dato for attesten. Det er sistnevnte som er den du skal bruke som hoveddato. Vaksinasjonsdato er tatt med for det forekommer i eldre kirkebøker uten skjema, men etter 1820 er det altså attestdatoen som gjelder.Attest forevist holder du til merknadsfeltet ja.Jeg har ikke noe godt svar på hvordan attestdatoen kan være datert før en fødsel, da må presten ha notert feil år/måned et eller annet sted.Se forøvrig i Kyrre s. 49 (http://digitalarkivet.no/kyrre.pdf)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hanne Heen

Hei AnetteTusen takk skal du ha. Da skal jeg få korrigert dem og komme meg videre i korrekturen.Mvh Hanne

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.