Gå til innhold
Arkivverket

[#42463] Kielsberg på Røros. Forbindelse til Lilje-ætten i Jämtland og Finne-ætten?


Gjest Magne Nesvold
 Del

Recommended Posts

Gjest Magne Nesvold

I sin bok 'Skanke ätten' skriver forfatter Roger de Robelin følgende om Kielsberg-slekten på Røros(s. 484): 'Släkt från Røros i Norge som härstammar frå Lilje-ätten i Berg sn i Jämtland och Finne-ätten.' Det er i samme avsnitt henvist til Torbjørn Pihls artikkel om slekten Kjelsberg i NST Bind 25. I denne artikkelen finner man derimot ingen svar på hvor slekten opprinnelig stammer fra. Slektens 'stamfar' på Røros er Kjeld Pedersen som ifølge Pihl 'Levet 1695 paa Røros.' 'Ellers vites intet om slektens stamfar', skriver Pihl.Per Reidar Christianens stiller i en fotnote i sin artikkel 'De gamle ætterne fra Månstad i Nes i Jemtland' i NST Bind 38 spørsmålstegn ved Kjeldsberg-slekten stammer fra de omtalte ættene. Han avviser ikke at det kan være mulig, men har ikke funnet kilder som peker på det.Spørsmålet blir da om noen har sikre kilder på at Kjelsberg-slekten på Røros stammer fra Lilje-ætten og Finne-ætten? Evt andre opplysninger om hvor slekten stammer fra?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...

Den 'elste' Kield (hos meg) skal ha kommet til Røros fra Berg sokn i Jämtland. Han var f. ca. 1625 og var far til Anders, og muligens også til Peder og Ole. Se Lenke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.