Gå til innhold
Arkivverket

[#42556] Alf Olai Amundsen f. 18 januar 1899 - men hvor ?


Gjest Kjell Halvorsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Kjell Halvorsen

FT 1900 viser at Alf Olai Amundsen, oppgitt født 180199, da var bosatt sammen m/familien i Tomtegaden 24,Kristiania http://tinyurl.com/esuu9Trolig var de bosatt samme sted ved hans fødsel året før, men i hvilken menighet hørte de hjemme; hvor ble han døpt ?Det litt bemerkelsesverdige er at ingen av de 7 familiemedlemmene er oppført med fødested, noe som ville ha lettet søket etter Alf Olai og hans/våre aner. Iflg Samlagsafstemningen i Kristiania 1899, Kredsinddelingen med Alfabetisk Gadefortegnelse, ville det vært naturlig å finne denne dåpen i Domkirken (Vor Frelser). Kan noen med lokalkunnskap om den delen av byen, peke på noen andre menigheter som kan være aktuelle ?Kjell Halvorsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Oslo byleksikon: Tomtegata, tidligere gate fra Jernbanetorget til Schweigaards bru, opprinnelig Lille Strandgate i Vaterland. Tomtegata ble bortregulert i forb. med saneringen av Vaterland i 1960-årene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Kanskje Grønland menighet er et alternativ. Jeg lurer på om det kan være slik at når det ikke står noe om fødested at de da er født innen tellingsstedet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Søkte for moro skyld på førstemann som står oppført i tellinga for Christiania i 1900, Henrik Valdemar Larsen. I 1865 står det at han er født i Christiania. Jeg vet ikke om 't' ble brukt av de som telte folk eller de som har registrert tellinga på data.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.