Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Randi Nesje Myhr

[#42810] Skifte SF Fjaler Vårdal 1687-1697

Recommended Posts

Gjest Randi Nesje Myhr

Jeg vil gjerne vite hvem som er nevnt i skiftet etter Atle Klemmetsen Vårdal Ytre Dale 2a side 198b 1687-1697

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Skiftet er datert 5. juni 1696 og nevner enken Marj Johansdatter og døtrene eldste Anna, 3 år, yngste Anna, 1/2 år. Som formynder står morbroren Hans Johans. Hatlem. Barnas farmor Anna Strømmen var til stede, og som enkens lagverge nevnes hennes morbror Søren Yndestad.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Randi Nesje Myhr

Takk skal du ha. Er visst ikke lett å finne ut hvordan de hører sammen på Vårdalgårdene selv om det finnes flere skifter. Ser ikke ut til at disse er 'mine'Gårds og ættesoga skriver at Jon Larsen på ytre Vårdal ( Myra) truleg var son til Lars Indre Vårdal, men under indre Vårdal er det ikke nevnt noen Lars. Inger , datter til Jon på Ytre Vårdal ble gift med med Ole Østensen på Indre Vårdal. Ole har en bror på Holmelid, hvor nå det er, og kommer kanskje derfra. Vanskelig å finne forbindelsene tilbake til de som har hatt brukene på 1600 tallet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.