Gå til innhold
Arkivverket

[#42842] Kristoffer og hans barn


Gjest Tore B. L. Erland
 Del

Recommended Posts

Gjest Tore B. L. Erland

Kristoffer hadde datteren Maren, som ble født omkring år 1550. Kan navnet være feilskrevet og at det i virkeligheten skal være Karen og dermed oppkalt etter sin farmor Karen kold?Kristoffer hadde også datteren Dorthea ( Dorthe ), som ble født omkring år 1545. Kan hun være oppkalt etter sin mormor Dorthe Håkonsdatter Adelsteen, som fikk datteren Karen Knutsdatter ( Hustruen til Christoffer ) sammen med Knut Pedersson Schanke.

bilete1388.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Stein N. Wisted

Så vidt jeg vet (det har vært debattert her og på svenske sider, anbytarforum) har ikke Dorthe Håkonsdatter Adelsteen påviselig eksistert, og det er heller ikke bevis for at hustru Karen var datter til Knut Pedersen Schanke, eller om dekanus Knud Pedersen i Trondheim var av skankeætten.Hvis du leter litt, finner du sikkert disse debattene.Det ser heller ut til at Dorthe Adelsteen er konstruert slik at Kristoffers datter skulle være oppkallt etter noen. Det kan selvsagt være at hun er oppkallt etter sin farmor, men hun vet vi ikke hvem er.Hilsen Stein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Norodd Hagenson

Dorethe Adelsteen er ikke nevnt i samtidige kilder, men vi skal vel ikke helt glemme Maren Staurs aner: LenkeSlike gamle slektstavler har ikke like sterk beviskraft som samtidige kilder, men er ofte det beste vi har. Særlig de eldste leddene i slike slektstavler viser seg å være unøyaktige i de tilfellene de kan sammenlignes med kilder fra anenes samtid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Stein N. Wisted

Jeg har sett den anetavlen, men den er laget i 1685, rundt 150 år etter Kristoffers mormor levde. Dette er vel den eneste 'kilden' til dette navnet på Kristoffers forfedre. I følge T.Vigerust i et innlegg på anbytarforum er Adelsten et navn som ikke er funnet i noen samtidige kilder. Les debatten på anbytarforum LenkeHilsen Stein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.