Gå til innhold
Arkivverket

[#42850] 934 Aasa Knutsdtr Ove Fjære 216b A.a.3a 1708-1712


Gjest Roger Fossum
 Del

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Skiftet er datert 15. juni 1711 og nevner enkemannen Gunder Størcksen og 3 barn fra hennes første ekteskap: Johannes Matthiassen Nedre Viig, Gundle Matthiasdatter Rygenes, Barbra Matthiasdatter, g.m. Thomas Tiernagelen.Boet eide 25 merker smør i Soldal i Østensøe skibrede.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arne D. Tveit

Gunhild var først gift med Mattias Johannessen på Oa. Parten i Soldal og navnet hans gjør at jeg mener han kan ha vært etterkommer eller en slektning av Johannes Olsen på Rød i Sveio. Andre mannen til Gunhild var Hans Torbjørnsen fra Austrheim i Etne. I tredje ektekap var hun gift med Gunnar Størksen fra Øvre Vik i Vikebygd. Åsa var trolig barnebarn av Aslak og Ingeborg Nilsdtr. på Oa. Ingeborg kom fra Haukås. Dersom jeg har rett i Mattias sitt slektskap med folket på Rød, kom alle disse fra det øvre skiktet i bondestanden her i bygdene. Mvh Arne D. Tveit

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.