Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Britt Opheim

[#42900] Andre kirkesamfund

Recommended Posts

Gjest Britt Opheim

Er det noen mulighet for at andre kirkebøker en statskirken blir skannet, som f.eks Den evangeliske lutherske frimenighet. Er klar over at det står dissenterte i noen bøker.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

De blir vel scannet så sant de er filmet fra før. Bl.a. er en dissenterprotokoll 1891-1933 for Den evangelisk-lutherske frimenighet i Buksnes i Nordland allerede scannet, og dessuten tre protokoller 1877-1925 for samme menighet i Kristiansand.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Solfrid Therese Stordalen Henriksen

Jeg har erfaring med at noen dissenter menigheter (gjelder det alle?) ikke har blitt pålagt å sende kirkebøkene til noen arkiv. De eier bøkene selv, og oppbevarer dem selv. De har også etter min erfaring egene regler for innsyn. Derfor er det vel ikke alle som blir/ har blitt filmet. Synes det er rart at ikke Den Norske Stat kan lage regler for alle.Men det er vel forskjellen mellom Den Norske Stats Kirke, og andre kirkesamfunn.Er det andre som har noen andre erfaringer?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.