Gå til innhold
Arkivverket

[#43185] Mikal Fredriksen f. 1841 på Nordmøre


Gjest Johan I. Borgos
 Del

Recommended Posts

Gjest Johan I. Borgos

Til bruk i bygdebokarbeidet: Mikal Fredriksen, visstnok født 28.06.1841, kom til Eidsfjorden i Hadsel omkring 1870 og gifta seg der. Folketellinger og andre kilder oppgir både Halsa, Frei og Kristiansund som fødested. Faren het Fredrik Einarsen, iflg. kirkeboka. Kan noen hjelpe meg med a) korrekt fødested for Mikal og b) navnet på mora hans?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torgeir Kvalvaag

I så fall kan dette være hennes foreldres bryllup:LenkeOsv.Ellers er Liabøen omtalt i bd. II av Straumsnesboka av Ottar Roaldset.Hilsen Torgeir

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Finn Oldervik

Ser at Borgos meinar at han har nok om Mikal Fredrikson. Fekk likevel lyst å leggja inn litt tilleggsopplysningar.Mikal er omtala fleire gonger i Gards og ættesoge for Straumsnes B I og B II. Under Kvisvik, Langreiten B II s. 446 står det om ei Henrikka Larsdotter f. Grimstad som hadde ein son med Mikal, nemleg Kristian f. 24. sept. 1867. Han flytta til Ålesund og dreiv Brunsholmen mekaniske verkstad der.Mor til Mikal, Kari Eliasdotter Liabø f. 20. april 1819, var dotter til Elias Rasmusson Liabø og Ragnhild Sveinsdotter Liabø. Den førstnemnde av desse hadde m.a. røter i Kvikne, medan den siste hadde forfedrane sine i Os i Østerdalen.Faren, Fredrik Einarsson Fløystad f. 19. jan. 1822 var son til Einar Olsson Fløystad og kona Maria Fredriksdotter Smiset. Her var det stort sett gamal bondeætt frå Nordmøre. Om Fredrik heiter det i Gards- og ættesoge B I (Roaldset, O. 1990) at Fredrik vart rådsdreng på Nordbø i Torjulvågen. Same kjelda seier at Fredrik var uvanleg kvinnekjær, noko som visstnok var gjensidig frå kvinnene. Han skulle ha mange born rundt omkring i Nordmørsbygdene. Utanom Mikal nemner Roaldset berre ein halvbror til Mikal, nemleg Johannes Fredriksson Vågen f. 4. juni 1847.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan I. Borgos

Interessante opplysninger, som nok ikke kommer i bygdeboka, men som vil bli formidla videre til en del etterkommere via andre kanaler. Takk skal du ha!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.