Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Trond Myrstad

[#43324] Har noen tilgang til Vingelsboka

Recommended Posts

Gjest Trond Myrstad

Jeg er på jakt etter opplysninger om Juliane Fredriksdatter (se Tema 15488). Der har jeg fått opplyst at det i Vingelsboka, under gården Hjertmoen, står: Ole Knutsen Morken f. 1821 i Vågå, død 01.06.1898 i Vingelen. Gift med Julie Anna Charlotte Fredriksdtr. Morken, Bakke ved Bergen f. ?, død 12.08.1898 i Vingelen. Ho skal sjøl ha sagt at ho var prestedatter og hadde vore 'den venaste gjenta i Gudbrandsdale'. Disse to stjal, fraus og sulta. Ola laga småting av jern og horn, og Julie Anna batt og spann av ragg og taggel. De hadde dattera Johanna Maria f. 08.08.1857.Er det noen som har tilgang til Vingelsboka, som kan undersøke om det står mer om Juliane enn det som er opplyst over ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Marie Tollan

Nei, det står ikke mer om disse personene i Vingelsboka, men stua de bodde i var et gammelt lafta hus fra 1697 der det skiftevis bodde folk som var i bet for hus. Denne vesle stua (Eggenstua) er nå satt opp ved Vingelen Kirke- og Skolemuseum.Mvh Marie

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Trond Myrstad

Takk for at du så etter !Trond

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.