Gå til innhold
Arkivverket

[#43339] bastøy guttehjem


Gjest mette fausko
 Del

Recommended Posts

Gjest Gunn Huglen

Jeg ville tippe at Bastøy-guttene ble konfirmert i Borre kirke. Vedlegger en lenke til en artikkel om en prest i Borre . Her er teksten til et bilde at presten er omgitt av konfirmanter fra området, også Bastø er nevnt.LenkeHåper noen lokale krefter kan hjelpe deg med svaret.Mvh. Gunn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ketil Harbek

Det er jo en kirke på Bastøy. Jeg vil kanskje tro at konfirmasjonen skjedde der, men ved Borre-presten. Har ikke klart å finne noen presis info om dette på nettet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rolf Kristensen

Iflg boken av S.Bugge: Bastøy-paradis eller helvete?, startet guttehjemmet i oktober 1900. Da var kirken ferdig bygget og det står at noen av guttene ble konfirmert i kirken på Bastøya. I de første årene hade Bastøya egen prest men fra nyttår 1923 ble bl.a. konfirmasjonsforberedelsene og selve konfirmasjonen tillagt Borre sogneprestembede. Selve forberedelsen foregikk ved skolehjemmet eller i Horten. I SA Kongsberg foreligger kirkebøker fra Bastøy skolehjem 1922-1964, men de er klausulert. Kirkebøker for Borre 1900-1920/konfirmerte er ikke digitalisert, så der må man eventuelt ta en titt på selve filmen. I den lenke det er henvist til i (2) kan det tenkes at de konfirmantene det henvises til fra Bastøy også kan være barn av fastboende på øya.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 år senere...
 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.