Gå til innhold
Arkivverket

[#43393] Døypt i Kvinnherad, MINI A3 1754-77


Gjest Ingvard Skarvatun
 Del

Recommended Posts

Gjest Ingvard Skarvatun

Eg løyser diverre ikkje problemet Gietzman-frua utan ytterlegare hjelp frå statsarkivet og kyrkjeboka over fødde i Kvinnherad ca1760.Ingeborg Katrine Rasmusdotter f.1759-61 Foreldre?På førehand takk for hjelpa! Helsing Ingvard

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Jeg kan dessverre ikke finne noen Ingeborg Katrine døpt i Kvinnherad 1758-1763. Ved vielsen kalles hun 'Øhren', og Hillie og Hans Kirkhus var forlovere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ingvard Skarvatun

Tusen takk igjen Yngve, du må sanneleg vere ein skikkeleg morgonfugl. Helge Hansson og Hans Åsmundson Kirkhus er velkjende naboar av ektemannen Urbanus Gietzman. Øhren-namnet er derimot heilt ukjent i Kvinnherad. Vi har Øyre og Øye, men desse har vore granska grundig før utan kopling til Ingeborg Katrine Rasmusdotter. Når du heller ikkje finn ho døypt i prestegjeldet, er det omlag bevist at ho stammar frå heilt anna område. Ho gifte seg med ein matros som hadde reist årevis på Bergen-Nordland. Gåta vart ikkje løyst den gongen heller, men det må vere von enno.Helsing Ingvard

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Vi må ikke glemme at Urbanus og Ingeborg Katrine var søskenebarn. Enten er Ingeborg Katrine barnebarn av Otto Gietzmann i Gjermundshavn, eller niese av Ellen Erichsdatter, gift til Gjermundshavn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.