Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Torbjørn Igelkjøn

[#43587] Kvifor mange små databasar i staden for ein stor?

Recommended Posts

Gjest Torbjørn Igelkjøn

Hei!Lurte litt på kvifor ikkje databasar frå ulike tidsperiodar vert slegne saman til ein stor. Ser f.eks. at det kom to databasar for gravlagde i Stord frå nesten same tidspunkt. Eg har ein mistanke om at ein gjer dette fordi ein ynskjer ein database for kvar kyrkjebok, stemmer dette? Resultatet vert at ein kan måtte utføre det same søket i fleire databasar i staden for ein, dersom ein ikkje veit nøyaktig årstal for handlinga.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torbjørn Igelkjøn

Vidare melder neste spørsmål seg: Kor tid får ein 'landsomfattande' kyrkjeboksøk, der ein kan søkje i mange kyrkjebøker på same tid, slik som folketellingane?Uansett: De har gjort, og gjer ein fantastisk jobb med å gjere alt dette materialet tilgjengeleg!mvh. Torbjørn Igelkjøn

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Tidligere har vi ikke tatt stilling til hvorvidt vi ønsker databasene delt opp etter kirkebok eller ei. I forbindelse med de skannede kirkebøkene og den koblingen som skal komme mellom databasene og deres respektive skannede kirkebøker, ser vi det som mest ryddig og oversiktelig at databasene legges ut kirkebok for kirkbok.Det skal altså komme en kobling mellom de skannede kirkebøkene og databasene, er sidetall tatt med og korrekt kirkeboksreferanse vil det bli laget kobling til hver side i kirkeboken, mangler sidetall, kan en kun koble til førstesiden i kirkeboken.En annen ting som også vil komme er 'landsomfattende søk' for kirkebøkene, ja, for samtlige databaser i Digitalarkivet faktisk. Dette krever at noe data er ensartet. I den forbindelse ble det nødvendig å standardisere. Vi har derfor introdusert standard feltnavn og standard oppsett for kirkeboksdatabaser. Som du sikkert har lagt merke til, har vi fremdeles en del databaser av kirkebøker som ligger ute i gammel form med kun ett nivå. Disse må gjøres om til to nivå slik at alle personer figuerer i feltnavnene 'Førenamn' og 'Etternamn', ellers er det liten vits i å ha et globalt søk.For å oppsummere, vi arbeider hele tiden med videreutvikling av tjenestene våre for at dere skal få en så enkel og effektiv måte som mulig til å finne de opplysninger dere trenger. Dessverre er vi altfor få til å arbeide med dette og tempoet er deretter. Dere får bare ha tålmodighet og håpe vi får flere nye stillinger slik at vi får fortgang i prosjektene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torbjørn Igelkjøn

Takk for oppklarande svar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.