Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Unni Jakobsen

[#43864] Jekteskipper Ole Thommessen f. ca 1665, trolig fra gården Hogstad

Recommended Posts

Gjest Unni Jakobsen

Ole Thommessen var jekteskipper fra havdistriktet i Trøndelag, evt. Nordmøre. Han var født ca. 1665, og giftet seg ca. 1700 i Sifjord, Senja med enken Maren Kristendotter. Hun bodde opprinnelig i Øyfjord, Senja. I følge tradisjonen kom Ole Thommessen fra gården Hogstad. Vi finner to gården ved det navn i telling for 1801, gården Hogstad på Inderøy og gården Hogstad på Frosta. Har noe informasjon om bosettingen på disse gårdene på 1660-tallet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anne Lise Hovdal

Hogstad på Frosta skal det stå om i bind 2 av Frostaboka, og den får du sikkert fjernlånt gjennom ditt nærmeste bibliotek. Den er av Leif Moksnes, og utgitt i 1970. Jeg har hatt den på fjernlån, og noen av mine der(på samme tid(ikke Ole Thomassen) i Hogstad sto på side 215 der. Historien om Hogstad begynner sikkert litt før side 215.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hallvard Bragstad

I manntallet 1664-1666 for Inderøy prosti (Digitalpensjonatet) finner du gården Hogstad på Inderøy her:LenkeMen var ingen Tomas på gården da manntallet ble nedtegnet.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.