Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Anne Sagflaat

[#43968] 'Forevist til de hollandske kollonier' i 1862

Recommended Posts

Gjest Anne Sagflaat

I barnedåp 02.11.1862 i Domkirken i Oslo tolker jeg teksten slik at faren er Avskjediget Sergeant forevist til de hollandske kolonier. I 1865 er konen oppført som enke. Er det noen som har noen ide om hva dette betyr? For ordens skyld; barnet som blir døpt er Hilmar Severin og foreldre Hans Olsen Bjørge og Cecilie Walseth. Permanent bildelenke: Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Else B. Rustad

Det står bare at han er reist til de hollandske kolonier, ikke at han ble forvist. Opplysningen står i parentes, det er vel derfor du har tolket ordet 'reist' som 'forvist'. Mvh Else B.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anne Sagflaat

Takk for hjelp til tyding, det er ikke alltid like enkelt. Men, hvorfor reiste nordmenn til de hollandske kolonier? Var de sjøfolk, eller var det av andre årsaker? Og går det an å finne ut hva som skjedde med denne personen senere? Siden konen er enke i 1865 dør han jo på denne reisen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.