Gå til innhold
Arkivverket

[#43999] Anders Evensen, f. på Bringager i Botne 1744.


Gjest Hans Mathisen
 Del

Recommended Posts

Gjest Hans Mathisen

Er det noen som kjenner denne Anders Evensens skjebne? Vokste han opp? Og kan han ha vært dragon en gang i 1760-årene? Ble han gift? I tilfelle hvor og med hvem? Kanskje et oppslag i bygdebok for Botne kan gi svarene?Han ble døpt i Botne 19. januar 1744. Morens navn ikke oppgitt (kilde: IGI).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ketil Firing Hanssen

Han er sannsynligvis sønn av Even Anderssøn Søndre Bringåker og hustru Anne Kristensdatter. 5 barn, men bygdeboka nevner bare 3 døtre. Det tyder på at de to siste døde unge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Gjest Hans Mathisen

Har nå hatt anledning til å studere kirkebok for Botne for 1740-årene, og jeg fant (nær sagt dessverre) at Even Andersen Bringagers sønn Anders ble begravet i Botne 19. mai 1748. Alderen oppgis da til 4 år og 4 måneder, og det stemmer jo eksakt, idet Anders Evensen Bringager ble døpt 19. januar 1744.Dermed er det klart at min ane, dragonen Anders Evensen, ikke var sønn av Even Andersen på Søndre Bringager i Botne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.