Gå til innhold
Arkivverket

[#44106] Zacharias Buck - kvar kom han frå?


Gjest Reidar Reime
 Del

Recommended Posts

Gjest Reidar Reime

Kjenner nokon til Zacharias Buch, truleg frå Molde, som drog til USA sist i 1880-åra. Han reiste frå Kristiania der han er innført i protokollen. Eg ønskjer å få vita når vart fødd m.m.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Harald Storaker

Zacharias Hanssen Buck, født i Molde 11/12 1866, reiste til Amerika.Du kan finne 12 slektsledd bakover i tid for han, og 6000 slektninger i BUCH-puslespillet på internett: Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helge Bjerkevoll

Vi finner ekteskapet til Carl Buck og Hanna Regine Hansen på familysearch som gift i 1845. (får ikke lenken til å fungere)Foreldre til Carl er altså Kristofer Lorenz Buck og Anna Adler Kristensen. Som det altså fremgår av linken til Aarønes er altså Carl (far til Zacharias?) født i Trondheim og mora i Molde. Så en finner nok ikke så mye om denne familien i Vestnes. Det kan eventuelt være noen av barna som er døpt her og at kirkebok kan ha noen opplysninger. Vestnes ble eget Prestegjeld i 1847 og låg før det under Veøy. Carl Buck var lensmann i Vestnes fra 1848 og til han ble suspendert i februar 1866. Vi må da gå utifra at familien forlot Vestnes. Forøvrig er det nevnt en Hilmara Buck født 1842 som datter til vestnespresten Otto Theodor Krogh. Ho kan kanskje ha en forbindelse til familien Buck. Ho ble gravlagt på Vestnes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var denne Hilmara Buck g.m. Otto Theodor Krohg (Krogh ?) (1811-1889) i Vestnes/Veøy, som hadde barna Hilmara f.1843 og Cicilie Gjertrude Bergliot Krohg f.1844 (g. Thorvald Krohg) ? Hva het disse barna's mor ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helge Bjerkevoll

Hilmara Buck var 3. datter til sogneprest Otto Theodor Krogh og Anna Wilhelmine Jensen, datter av handelsmannen Jensen til Kolstadsø i Vefsen. (Kilde er Ivar Brovold, Vestnæs Prestegjeld 1901). I gravminner DIS er hun skrevet Hilmara Buck Krogh.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest knut andreas buck Øvergaard

Hei kan legge til litt. Christopher Lorentz Buck f.7.12.1762,d31.12.1849 i Molde vra sønn av Peter Christian Buck f.16.11.1724 i Helsingør d.1784 Kristiansand og Anne Marie Elisabeth Kraft f.1725 d.25.05.1801 Hammerfest. Knut

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.