Gå til innhold
Arkivverket

[#44178] Jonas Zacharias Schriver i Ullensaker


Gjest Jan Christensen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Christensen

Jonas Zacharias Schriver skal ha kjøpt Bjørtomt i Ullensaker, hvor han i 20 år drev en pikepensjonatskole. Han var født i Oslo i 1803 og gift med Anne Cathrine Hansdatter. Er det noen som kjenner til ham i Ullensaker? Han var borger og kjøpmann i Oslo og fikk ihvertfall 2 barn der, Christian Rasmus Nicolai (1826) og Elise Jacobea (1828).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Carsten Schanche

Det står ikke noe mer om han i hverken de gamle eller de nye bygdebøkene for Ullensaker enn det du skriver. Det er vel han du finner i Christiania i 1801, sønn av Rasmus og CharlotteLenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mona Årnes

Hei. Jeg ser i Ullensaker Bygdebok at han kjøper Bjørtomt i 1830 og selger i ca 1854. Hvor han flytter står det ikke noe om. Kanskje noen har flyttelister for Ullensaker. Mvh. Mona

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Christensen

HeiDet var nok broren som står i 1801-tellinga. han døde 2 år gammel.Jonas Zacharias døde i Kristiania i 1859, så han har da solgt Bjørtomt forholdsvis kort tid før han døde. Takk for opplysningene for øvrig.Eksisterer stedet idag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.