Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Roy Kåsa

[#44244] Giøde Pedersen Gedde ca 1697 Tønsberg.

Recommended Posts

Gjest Roy Kåsa

Giøde giftet seg 1728 i Tønsberg med Sidsel Larsdtr. Kjenner noen til hans yrke/opphold og foreldre? Er blank også på Sidsel f ca 1701. En sønn Peder f 1729 gift med Anna Andersdtr er hva jeg har på dem. Kjenner noen til Peders yrke/opphold?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Are S. Gustavsen

Hei!Det finnes en presteslekt i Båhuslen (Kville) på 1500- og 1600-tallet ved navn Gjedde (Gedde/Giädda). Her går også mannsnavnet Gaute (Gude/Giøde) igjen. Dette er imidlertid et langt sprang, så først: Hva er kilden til den opplysningen du har? Er det en kirkebok?mvh Are

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

I sin artikkel 'Trelasthandler Christen Simensen i Sandefjord - og litt om Coldevin, Giedde, Mørch, Lem m.m.' i Gjallarhorn nr. 38, s. 375-380, nevner Torkel Fagerli på s. 379 at ' tiden rundt 1700 er det også flere personer i Tønsberg med navnet Giedde.' Fagerli nevner at Christen Simensens søster Johanne er kjent med tilnavnet Gedde/Giedde, og at Christens bror Peder hadde to sønnedøtre (Hedvig og Margareta Mikkelsdøtre) som benyttet navnet Giedde. Fagerli antyder forsiktig en mulig forbindelse til presten Peder Jensen Giedde i Naverstad (prest 1610-1645).For ordens skyld: Fagerli viser til et skifte etter Peder Simensen, så det er utelukket at han er far til Giøde Pedersen Gedde.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Roy Kåsa

Takker for svarene. (Giftemålet er hentet fra Vestfoldslekt sine avskrifter 1688 - 1814.)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.