Gå til innhold
Arkivverket

[#44269] Foreldre til Anne Kathrine ( Cathrine?) Pedersdatter?


Gjest Anita Aamo
 Del

Recommended Posts

Gjest Anita Aamo

Hvem er foreldrene til Anne Kathrine Pedersdatter, f. 1797, død l842? Hun var gift med Hans Jacob Hanssen fra Rana (se tema 44028) og bosatt på Steinneset i Trondenes. Finner ingen opplysninger verken i FS eller 'Folk og slekt i Trondenes' (Bjørkenes) om hennes opphav.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Peter Wiborg

Hei, du bør kanskje undersøke hva det står ved ekteskapsinngåelsen i Trondenes 15-okt-1824 [url="http://www.familysearch.org/Eng/Search/vr/individual_record.asp?recid=30511711&lds=4&region=12&regionfriendly=Norway&juris1=5&juris2=&juris3=&juris4=&regionfriendly=&juris1friendly=Norway&juris2friendly=&juris3friendly=&juris4friendly=>Lenke Kanskje hennes far står nevnt der.Vet ikke hvor langt det er til Lensvik, men denne kan kanskje være aktuell?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hadde kansje også vært lurt å se på navna til barna.Har funnet 3 av de.Petter Johan f.1826,Hendrich 1831 og Marit Kjelsberg 1826.Kjelsberg er jo et Rørosnavn.Du nevner Lensvik Jan Peter. Det et sted ved Trondheim.Lensvika.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det hadde kansje også vært lurt å se på navna til barna.Har funnet 3 av de.Petter Johan f.1826,Hendrich 1831 og Marit Kjelsberg 1842Kjelsberg er jo et Rørosnavn.Du nevner Lensvik Jan Peter. Det et sted ved Trondheim.Lensvika.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anita Aamo

Takk til dere alle for gode innlegg. Rent umiddelbart synes kanskje 'Grytøy-sporet' å være det mest interessante, og da ut fra geografiske hensyn. Her er det bare ett å gjøre: Komme seg til Statsarkivet og undersøke kirkebøkene -om de da er bevart(?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Åge Nilsen

hei. I Trondenes Bygdebok III side 176. Steinneset g.nr 74 står det blant annet. Hans Jakob Hansen 'Wigen' (kalt Hans Jokobsa f 1794). Hans giftet seg 2 ganger.2gm Karen Pedersdatter,,de fikk ingen barn. Det var ikke mye,men håper det kan hjelpe. mvh Åge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Åse Kristiansen

Fra 'Folk og slekt i Trondenes': Anna Pedersdtr f.1799 Bjarksøy (som Odd Willy har lenke til i 3) fikk barn med Jens Andersen, Åkerøy i 1826. Anna bodde da i Horsevika, og er vel neppe den som var gift med Hans Jakob Hansen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anita Aamo

Hans Jakob Hanssen var i sitt andre ekteskap (l843) gift med Maren Marie Pedersdatter (l802-18887) fra Bjarkøy. Disse hadde i flg. 'Folk og slekt...' to barn: Jakob Mikal (f. l843) og Anna Karoline (f. l845).Barna fra første ekteskap het Rasmus Valberg, Petter Johan, Kirsten Karoline, Henrik, Johanna Margrete og Marit Kjelsberg (min ane). Nå kjenner jeg lite til oppkallingsskikkene her nordpå på 1800-tallet, men disse navnene kan vel muligens gi noen indikasjoner om hvem Anne Katrine Pedersdatters foreldre var (?)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.