Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Barbara Lose

[#44272] Skifte i Jølster - Hegrenes

Recommended Posts

Gjest Barbara Lose

Det er skifte etter Daniel Hansen Hegrenes, prot. 2b, side 397, 1697-1708. Hvem er nevnt?Mvh. Barbara Lose

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Skiftet er datert 26. nov. 1705 og nevner enken Siri Tollefsdatter og felles barn Daniel, 1/2 år. Gjelden oversteg formuen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Barbara Lose

Mange takk for svar.Er det riktig at Siri Tollefsdatter giftet seg senere med Lars Olsen Hegrenes, som var gift med Ingeborg Hansdatter Hegrenes i 1718 og 1720?Jeg finner Ole og Siri ikke under Vigde i Jølster, men begge to er gravlagd 11.5.1741 i Ålhus sokn samt Ole Larsen Hegrenes, 15 1/2 år, Karen Larsdatter Hegrenes 13 år og Berte Larsdatter 34 år (alt ifølge boken Ålhus kyrkje av Egil Øvrebø, side 89).Berte Larsdatter er kanskje fra Lars' tidligere ekteskap med Ingeborg. Jeg er egentlig ute etter opphav til Brite Larsdatter Hegrenes som giftet seg 1745 med Hans Hansen Myklebust og som døde 1782. Hvor gammel var hun da? Er det kjent om hun var barn av Siri Tollefsdatter og Ole Larsen?Mvh. Barbara Lose

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.