Gå til innhold
Arkivverket

[#44372] Sjur Andersen frå Søre Kråkenes i Solund, til Amerika i 1881. Kvar vart han av ?


Gjest Inger Leirvåg
 Del

Recommended Posts

Gjest Inger Leirvåg

Sjur Andersen Kråkenes var fødd i 1860. Han reiser til Amerika frå Bergen med Guion Line 27. april 1881. Fødestad = Heimstad = Evindvig. Etternamnet er skrive Krogenæs. Merknadsfeltet angir: Grdbr's søn, 20 kroner.Er det nokon som veit kvar han vart av ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Arne Solås

Inger, - vet du om Sjur var født i desember 1859?Den Siver som Gisle viser til ankom Porth of Philadelphia med S/S 'Noordland' den 24. mars 1902. Gikk fra Liverpool den 12. mars. Siver var da 24 år og 3 mnd. gammel, gift, am. statsborger og farmer. Han skulle hjem til Minot i ND. Minot finnes i Ward County.I 1900-census for Harrison, Ward, ND finnes en som er indeksert som Luer Anderson, men det kan like godt være Siur eller Siver; vanskelig å si med sikkerhet.Denne 'Luer' skal være f. i Norge i des. 1859 og ha imm. i 1881. Naturalisert. Han har vært gift i 10 år og er farmer. Kona heter Sarah og er f. i Norge i des. 1858, imm. 1882. Nat. Hun har ikke født barn.Hos dem bor også to stesønner:Odene (Odin?) f. jan. 1896 i ND av foreldre f. i Danmark.John Nelson f. mars 1892 i Norge, imm. 1899.Jeg har ikke funnet familien i senere tellinger. Kanskje andre klarer det?Mvh. Arne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inger Leirvåg

Hei Aren, Det er denne Sjur som er i Ward County in 1900. Sivert Andersen er omtala i Martin Ulvestad si bok 'Nordmændene i Amerika'. Sivert og 4 andre som slo seg ned i området Burlington og Minot i 1882 var dei fyrste norske i countiet. Boka til Ulvestad er forøvrig tilgjengeleg på nettet. Dei byrja med å ale opp storfe. Som biinntekt skaut dei bøffel og andre dyr og selde skinnet. Eg har ikkje funne Sivert og familien seinare.Venleg helsing Inger

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.