Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Karl Göran Eriksson

[#44508] Anders Anderssen Svendsted i Holme, Verdal

Recommended Posts

Gjest Karl Göran Eriksson

I Verdalsboka III ss. 85f och 442 omtalas en Anders Anderssen Svendsted i Holme som bror till handelsmannen Carl Falck i Trondheim. Uppgiften synes härröra från ett skifteprotokoll efter Anders A. Känner någon till källan och/eller om de explicit anges vara bröder. Eller är det enbart författarens egen slutsats ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Trond Okkenhaug

Hei Karl Gøran. Det er svært sansynlig at de var brødre. Iflg. et slektshefte for Holme nordre fra 1991 av historikeren Gunnar Groven, som nedstammer fra Anders Anderson, heter det: Anders Anderson kom fra gården Svensta i Undersåker sogn og var fjerde barn av Anders Olofson og hans hustru Gølu Jøransdtr. Anders var født 1714, mens den eldste sønnen, Olof, kom til verden 1708. Han ble på gården og er stamfar til Sixten Falk. Sixten var med sine foreldre, Esther og John Falck, til Stiklestad i 1930, og etter den tid har han hatt jevnlig kontakt med slekta i Norge. Sixten er gift med Ingeborg, og de har fire døtre: Åsa, Kaisa, Eva og Lena. Det ser ut til at det er Olof's sønn, Gunnar Olofsson, som først begynner å bruke namnet Falck, og det har fulgt den slektsgreina(Falk, Falch, Falck).------------------------------------------------------- Også en av brødrene til Anders Anderson slo seg ned i Norge, som gullsmed i Trondhjem. Det var Carl Falck, som levde helt til 1791. Tradisjonen vil ha det til at han kom bort på en av handelsturene sine. En fetter av disse brødrene, Peder Falck, bosatte seg også i Trondhjem og drev som handelsmann helt til 1798.'Kårmannen på Holme nordre i dag er døpt Ludvik Falck Holme, f. 1932.mvh Trond

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.