Gå til innhold
Arkivverket

[#44697] Josh Grobans aner på Østre Toten


Gjest Elin Galtung Lihaug
 Del

Recommended Posts

Gjest Elin Galtung Lihaug

På 'Senkveld med Thomas og Harald' i kveld ble det nevnt at Josh Groban har aner på Østre Toten. Så vidt jeg oppfattet var det Nils Jensen og Anne Gulliksdatter som hadde 7 døtre og 2 sønner. Jeg har funnet to av døtrene: Tonette f. 29. juni 1845, dp. 9. sept. 1845 og Marthe f. 18. mars 1854, dp. 4. juni 1854.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...
Gjest Tor Olav Haugland

I Oppland Arbeidsblad 9.mars 2007 gis det noen opplysninger om slekten. Det nevnte paret (ikke Thomas og Harald men Niels Jensen og Anne Gullichsdatter) var Josh Grobans tippoldeforeldre. Han født 1802, hun født 1812, og de giftet seg i 1834. De omtales med bosted «Smebyeiet» og «Smebystuen», og holdt nok til under en av Smebygårdene på Bilitt. Av deres ni barn var det en datter som ble Josh Grobans oldemor, og hun het Theoline Nielsdatter, født 1852. Familien bodde på Bilitt så lenge Niels levde, og etter det emigrerte enken og to av døtrene – bl.a. Theoline – til Amerika. Etter hva det står i lokalavisen, er opplysningene funnet fram av den erfarne slektsforskeren Ole Granum etter anmodning fra servicesentret i Østre Toten kommune.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor Rustad

...og i Totens Blad dd står det å lese at det er et ønske og mål å få Mr. Groban hit - for å se fedrenes jord samt holde konsert på den!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.