Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Harald Skogli

[#44739] Feil i ættesoge for Straumsnes ?

Recommended Posts

Gjest Harald Skogli

Elias Rasmussen f.1786 gift med Ragnhild Sveinsdtr. Liabø (s. 36 bn.III). Han kan ikke være sønn til Rasmus Hansen Tollan og Dordi Tomadtr.Jeg finner fam. i 1801 i Tolga/Tolga gard nr.8: Rasmus Hansen 43 år, Dordi Tomasdtr. 29 og barna Thore 3år, Guri 6 år.Rasmus og Dordi gift 12, mai 1794 i Tolga (FS)Dordi døpt 10.okt 1773 i Tolga (FS) Foreldrene er Tomas Olsen og Anne Cathrine Fastesdtr.Hadde Rasmus Hansen vært gift tidligere ?Den eneste Elias R. fra Kvikne som passer er han som er døpt 1. juli 1787 på Kvikne. ???FT-1801 Kvikne/Kvikne hovedsn. gard 49.:Rasmus Eriksen 48, Marit Eriksdtr. 60 og barn: Erik 16, ELIAS 14 og Hans 10 år.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore Kristiansen

Det må jo være enkelt å sjekke om Elias var sønnen til Rasmus Hansen. Det står i bygdeboka at det var skifte etter Rasmus i 1816, og da kan du jo slå opp i skifteprotokollen og se om Elias står nevnt som sønn av Rasmus. Skifteprotokollene for Nordmøre er mikrofilmet, og du kan fjernlåne den inn til ditt bibliotek fra fylkesbiblioteket i Møre og Romsdal. Mvh Tore

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.