Gå til innhold
Arkivverket

[#44806] Hvem var Torben Lillie til Flenæs og Adelus Schanche


Gjest Johan Marius Setsaas
 Del

Recommended Posts

Gjest Johan Marius Setsaas

Er det noen der ute som vet noe om disse personene;Erlig og velbyrdige mand Torben Lillie til Flenæs og kone Adelus Schanke av Svaberg ?Disse nevnes i likpreken til Envold Skaktavl i 1702, som foreldre til Brøndilla Lillie, g.m. Oluf Skaktavl til KiefsholmLenkeGården det refereres til, er muligens gården Flønes i Selbu.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan Marius Setsaas

Skulle ønske at det var så enkelt- at et søk ga mange art. om disse (Torben Lillie og Adelus Skanke.Imidlertid kan jeg ikke se å ha funnet mye, untatt at de også er nevnt i en gammel norsk våpenbok:25.R.N.V No25 (med en yngre hånd): Adelus Skanke omtrent 1500* Torben Lillie til FlænesLenke Det er videre på det rene at Christen Torbensøn (Skaktavl) skrev seg til Flønes i 1592(Kilde: RA-diplom orig. papir. datert Nordvi 10. juni 1592, også nevnt i Genealogen Nr.2/2004 s.8)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Gjest Johan Marius Setsaas

I O.E. regnskapsbok nevnes en Torben (Torbjørn) Gautessønn som var svein hos erkebiskopen i årene 1534-1537.i en art. i NST , bind 36, hefte 2, side 143 og 144 nevner Lars Løberg i en art. om slekten Dall (våpenskjold: Lilje)Torbjørn Gautesson og Jon Gautsesson, som begge sto i erkebiskopens tjeneste. Den siste skal ha vært setesvein på Skjøtningberg (Lebesby).Uten at det sies direkte, antyder Lars Løberg at disse Gautsesønner kan ha vært sønner av den Gaute Ivarsønn, nevnt bla. 1512 og 1524.Ettersom våpenskjoldet til Dall slekten var en Lilje, kan det tenkes at Torben Lilje var identisk med Torben Gautesson, og altså sønn til Gaute Ivarssønn (Dall) ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.