Gå til innhold
Arkivverket

[#44829] Ollea Sørensen født i Larvik


Gjest Børge Hansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Børge Hansen

I forbindelse med min slægtsforskning har jeg fundet Ollea Sørensen født i Larvik i 1790. Forældrene var angiveligt Søren Pedersen og Anna Catharina Olsdatter. Kan nogen hjælpe med hvornår hun eller måske hele familien rejste fra Norge.Med venlig hilsen Børge Hansen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Iflg. FS (Familysearch): Søren Pedersen f.ca. 1743 Larvik - 1793 Halsen, Larvik. Gift ca. 1779 Larvik med Anna Catharina Olsdt. f.ca. 1756 Langestrand, Larvik - 1801 Larvik. Deres 10 barn ble døpt på Langestrand, Larvik.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Børge Hansen

Hej BeritTusind tak for hjælpen og tipset om Familysearch, ligeledes tak for skiftet. Er det mon rigtig tolket at Anne Cathrines far må have heddet Ole/Ola Sem. Konens bror hedder jo Olsen Sem som efternavn. I Danmark har staten lagt alle kirkebøger fra før 1882 ud på en hjemmeside: www.arkivalieronline.dk Findes der en lignende side i Norge ? Ollea Sørensen blev gift i København d. 11 november 1819 med Peter Henrich Süsmilch. Det er det første jeg har om hende, så det ville være fint hvis der var en norsk side om udvandrede. Ved du om der findes en sådan side ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Faren er formodentlig den Ole Hansen Sem som er omtalt i dette skiftet: [url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=24&filnamn=sk07071672&gardpostnr=647&personpostnr=4529&merk=4529#ovre>LenkeDet norske arkivverket er i ferd med å legge ut kirkebøkene på nett - klikk på 'Skanna kyrkjebøker' over på denne siden, eller klikk her:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Anna Catharina Olsdatter ser ut til å være datter av Ole Hansen Sem og Mette Haksdatter (f. ca. 1723). De ble gift mellom 1745 og 1747. Ole Hansen Sem hadde ei søster som het Elen Dortea Hansdatter, d. ca. 1769. Formodentlig stammer hans slekt fra en eller annen gård ved navn Sem (den nærmeste Sem-gård ligger i nåværende Sandefjord kommune, tidligere Sandar eller Sandeherred).Mette Haksdatters foreldre var Hak Pedersen, d. ca. 1745, og Anne Kortsdatter. Hak Pedersen var igjen sønn av Peder Pedersen 'Sandefiord' (han var nok opprinnelig fra Sandefjord) og Anne Larsdatter.Anne Kortsdatter var formodentlig datter av Kort Olsen, d. ca. 1715, og Live Torgersdatter, d. ca. 1701. Dette ekteparet hadde i alle fall ei datter ved navn Anne, f. ca. 1690.Opplysningene er hentet fra diverse skifter i skifteregisteret for Larvik 1672-1812: Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

I de fleste kirkebøkene finnes det lister over Ut- og Innflyttede i kirkesognet, men det er ikke alltid at folk meldte fra om flytting.Jeg har ikke klart å finne noen av barna deres i FT 1801, og kirkebøkene for tiden rundt 1801 og tiden etter er ikke skannet enda.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...
 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.