Gå til innhold
Arkivverket

[#44852] Tydehjelp kb Lyngen


Gjest Marita Nilssen
 Del

Recommended Posts

Gjest Britt D. Hjeltnes

Det skal finnes et sokn som heter Romelanda i Båhuslän i Sverige. Bohuslän ligger på vestkysten i sør-Sverige, grenser til Norge -Østfold.Merkelig at han er fra Hedemark i den ene folketellinga og Smålenenes amt ( Østfold) i den andre. Så er han svensk og fra Båhuslän ved vielsen. Kirkeboka er nok den som er mest pålitelig vil jeg tro.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rune Andre Nygård

Hei.Det kan se ut som om han er oppgitt å være født i tre forskjellige steder: Ved vigselen er han fra Romelandabye(Lommeland?) i Båhuslæn, Sverige, ved FT 1865 fra Hedmark fylke og ved FT 1875 er han fra Smaalenenes Amt som er en gammel betegnelse for Østfold Fylke.På Family Search finner jeg to gode kandidater som er født i Lommeland i Goteborg og Bohus læn- Den ene døpt 9. mai 1819, foreldre Anders Hansson og Ellichen Christoffersdr. Den andre døpt 27. august 1820, foreldre Anders Hansson og Mari Andersdr.Må også si at det du finner på FamilySearch BØR sjekkes med orginalkilden, det viser seg at det kan inneholde mye feil på dette nettstedet.MVH Rune Andre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rune Andre Nygård

Det kan jo tenkes at han var FØDT i Østfold og DØPT i Bohus Læn, det er da ikke umulig. Kanskje er den aktuelle kirkeboka et viktig spor?MVH Rune Andre

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Britt D. Hjeltnes

Navnet Lilja kan vel komme fra Sverige ?Fant dette på svensk anbytarforum fra 16.aug.2000, under Romelanda , Båhuslän :I Romelandas hfl AI:1 t o m AI:7 har jag funnit Anders Hansson Lilja. Han var soldat (därav namnet Lilja) på Broan i Romelanda. Om du tar kontakt med Anette Tuores, Stinneröd 260, 442 92 Romelanda tel 0303-22 81 66 (bäst att skriva till henne) kan du få en del uppgifter om denna familj. Anette är specialist på Romelanda församling.Lycka till!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.