Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Sissel Endresen

[#45043] Straff ved uækte barn?

Recommended Posts

Gjest Sissel Endresen

I min slektsforskning har jeg funnet ut at min oldefar hadde 4. uekte barn i tidsrommet 1896 til 1908. Da ble han faktisk samboer med min oldemor og fikk 7 barn til.Men det var noen som nevnte til meg at når de fikk så mange uekte barn så ble de tidligere straffedømt. Dette har jeg ikke greid å finne noe ut av. Stemmer dette og event. hvordan kan jeg finne ut om han har vært dømt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Det ble et spørsmål om hvor mange forskjellige kvinner han fikk barn med. Fikk han som ugift barn med tre forskjellige, uten å komme i ekteskap med noen av dem, kunne han etter straffeloven fra 1842 få noen dager på vann og brød. Men med straffeloven i 1902 ble reglene endret, og siden tidsspennet her var 1896 til 1908, har han vel kommet ustraffet fra det.Var han derimot gift, eller bedrev utukt med gift kvinne, ville det bli definert som hor, og da var straffen mye strengere. Se straffeloven fra 1842: [url="http://www.hist.uib.no/krim/1874/>http://www.hist.uib.no/krim/1874/ Bestemmelsene om løsaktighet er å finne i kapittel 18.Straffeloven fra 1902:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Sissel Endresen

Tusen takk for opplysningen! Ha en riktig GOD JUL OG GODT NYTTÅR! alle sammen.Med vennlig hilsen Sissel Endresen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.