Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ole Nygaard

[#45081] Lucia Jonsdtr på Røros

Recommended Posts

Gjest Ole Nygaard

Kan en Røros-ekspert muligens vite hvem Lucia Jonsdtr (1704-62) er datter av? Hun er gift med Sivert Larsen Svenske. Noen fadre peker mot slekten Røros. Kan hun være datter av Jon Olsen Røros og niese av Hans Olsen Røros? Er det forresten enighet om at Hans Olsen Røros er sønn av Ole Gundersen? En Hans Olsen på samme alder er opført som sønn av Ole Gundersens enke i 1701. Men Hans Olsen Røros har ingen etterkommer med navn Gunder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Odd H. Tjade

Her er et par anespor: Under skifter ved Røros bergrett finnes et datert 12.12.1713 etter Inger Olsd., som er 'Joen Siversen Røraas qvinde'. De hadde 5 felles barn. Et av dem er Lutzia, 9 ½ år. Jons foreldre finnes ved skifte 26.04.1700 etter Ingeborre Olsd., sl. Sifver Joensen. De hadde 4 felles barn. Et av dem er Joen Siversen, materialkjører.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ole Nygaard

Takk til Odd Tjade. Ser riktig ut. Alderen passer godt. En Gjertrud Jonsd Røraas er fadder til Siverts og Lucias første barn. Sivert og Lucia har ikke nok barn til at mormor Inger er oppkalt. Gutt nr. 2 heter Ole, ikke Jon, som man kunne vente.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.