Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Randi Nesje Myhr

[#45110] Kinn Geistlig skifte Casper Klingenberg Bergen 1717

Recommended Posts

Gjest Randi Nesje Myhr

Jeg leter etter foreldre til Mari Kaspersdatter f ca 1668, gift med Rasmus Andersen. De kjøpte Gulestø i Bremanger.Eldste sønnen, Christen Rasmussen ( f 1711) ble klokker i Davik. Mari og Rasmus hadde i tillegg barna Agate og Margrethe ved skifte etter Rasmus i 1731. Det finnes ikke så mange Kasper/Casper på denne tiden.Jeg har funnet at det kan være mulig at Mari er datter av sognepresten i Kinn, Casper Christensen Klingenberg. Han skal ha dødd i 1698. Det skal være skifte i Bergen stift i 1717, 1b side 308. Dette ser ut til å være etter Caspers Christensen Klingenbergs enke, Margrethe.Casper skal være sønn av sogneprest i Askevold, Christen Jenssøn. Dette passer jo bra med oppkalling av to av barna etter oldefar og mormor. Hvem er nevnt i skiftet etter Margrethe?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Skiftet er holdt 29. juni 1716. Margarertha Jacobsdatter var enke etter sokneprest Caspar Klingenberg, og hun døde 'her udj byen den 15de Juni 1716'.Som arvinger står hennes søsken og deres barn: 'Jan Listing paa sin kiere Hustrue Kirstina Margretha og hendis søster Annæ Catharinø Michelsdaatter som endnu er Pige, vegne, og ere begge dend Sal. Matrones Broders datters døtre, ... saa og Catharina Wulf, som er dend Sal. Qvindes Søsters datters datter og Henrich Dichmejer paa sine egne, som en Søsters datters Søn og sin Broders datter Gertrud Dichmejers vegne'.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Randi Nesje Myhr

Takk skal du ha. Da må jeg vel lete etter andre Kasper som kandidat til å være far til Mari.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.