Gå til innhold
Arkivverket

[#45114] Hugaas i Tysvær, Rogaland - Sokndal, Sør-Trøndelag


Gjest Trine Hugaas
 Del

Recommended Posts

Gjest Trine Hugaas

Passasjer nr 42 på Restaurationen i 1825 het Gudmund Danielsen Hugaas/Haukaas, og kom fra Tysvær i Rogaland. Ved folketellingen i 1801 og også i 1865 var det registrert en gård med navnet Hugaas i Tysvær. Vi vet at Daniel Johansen f ca 1747 og hustru Brita Hansdatter f ca 1757, disse var foreldrene til Gudmund. Er det noen som vet om dette gårdsnavnet har noen link til Hugaas slekta i Trøndelag?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan Arthur Hansen

Om Gudmund står det i Tysvær bygdebok at han var f.1800 og d.1849. Han reiste i 1825 med 'restaurationen' til USA. Gift 1 g. med Julia Madland d.1846, 2 gang med Karoline Hervik. Han bodde i Kendall, Fox River og La Salle. Han ble mormon og var yppersteprest i Mormonkirka. Han døde av kolera i 1849. Tysvær I, side 75, nr. 23 Mvh. Johan Arthur Hansen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kurt Østbye

I 1801-tellingen finner vi 14 gårder med dette navnet:Du har følgjande utval: gard: hauchaas, haugaas, haukaas, haukaass:Oppland 1 Telemark 3 Hordaland 5 Sogn og Fjordane 1 Møre og Romsdal 2 Nord-Trøndelag 1 Nordland 1---------- Totalt 14

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Hallvard Sundseth

I folketellinga 1801 finnes Hugaas som gardsnavn med i alt 19 personer i Rogaland, alle i Schiold prestegjeld, Tysvær sokn, og som gardsnavn i Meldal Sør-Trøndelag med 8 personer og i Støren prestegjeld, Sør-Trøndelag, Soknedal sokn, med 11 personer. Jeg kjenner ikke til at det skal være noen link mellom disse stedene knyttet til gardsnavnet.Mest sannsynlig er dette like gardsnavn oppstått på forskjellige steder, med opprinnelse i det norske ordet Hauk, fordansket (av presten?) til Hug(h).Folk som flyttet på denne tiden tok vanligvis ikke med seg gardsnavnet. Hilsen Bjørn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ketil E. Sævereide

De kom fra Plassen 'Treet ' Haukås i Tysvær kommune. Vil du vite mer ta kontakt.Med hilsen Ketil E. Sævereide Dis. medlem 10148.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.