Gå til innhold
Arkivverket
Gjest e.t. Endresen

[#45184] greibstad i søgne

Recommended Posts

Gjest e.t. Endresen

Minibok nr. A) for Søgne, 1838-1953, inneholder til min glede også stoff fta Greibstad sogn, noe jeg oppdaget tilfeldig.Kunne dette stått i 'overskriften' til opplysning for andre interesserte?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

Greipstad var (og er?) sogn i Søgne prestegjeld, og med unntak av ei egen kirkebok for Greipstad 1716-1740, ble det ikke før tegne kirkebøker for Greipstad før 1854. Geistlige handlinger for Greipstad før den tid må søkes i kirkebøkene fot Søgne: LenkeNår det står kun 'Søgne' i lista over kirkebøker, må det forstås som Søgne prestegjeld (altså Søgne sogn og Greipstad sogn). Kirkebøkene for Søgne etter 1853/1854 dekker vel kun Søgne sogn, og bør derfor merkes 'Søgne / Søgne' om arkivverket skal følge samme prinsipp som er fulgt tidligere. På samme måte bør de kirkebøkene som er nerket 'Greipstad' strengt tatt merkes 'Søgne / Greipstad' dersom tidligere praksis skal følges.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.