Gå til innhold
Arkivverket

[#45212] Vedr. Sperregrense av skannede kirkebøker


Gjest Jan Frode Johansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Frode Johansen

Jeg lurer på om det hadde vært mulig å legge ut deler av kirkebøker som har sperregrense opp imot et akseptabelt årstall istedet for å sperre hele boken? Tilleggspørsmål: Kirkeboksider som er misslykket skannet og nesten uleseselig er det mulig å skanne siden på nytt og legge den inn,eller evt som et tillegg der det henvises til rettelse tillegg av Kirkeboken? mvh Jan Frode Johansen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ketil Firing Hanssen

Det er da bare enkeltsider som inneholder klausulerte opplysninger som er sperret. I noen tilfeller er hele kirkeboken sperret, men det er i så fall fordi samtlige sider inneholder klausulerte opplysninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thorbjørn Granlund.

Hei. Jeg vil foreslå at de ihvertfall tar og sladder over dødsårsaken, slik at vi i alle fall får innsyn over døde personer, som ellers er en offentlig opplysning ( i form av dødsannonser som har stått i avisene i alle år ), verre er det ikke. Med beste hilsen : Thorbjørn Granlund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ole Gausdal

Sider fra kirkebøkene legges ut for alle år som ikke er klausulert. Det vil si at det altså ikke er hele bøker som sperres, bortsett fra når alle innførslene er klausulert. Vi har vurdert å sladde dødsårsak, for å kunne legge ut dødsfall så langt frem kirkebøkene er avlevert. Så langt har vi ikke prioritert dette, og vi planlegger det heller ikke med det første.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.