Gå til innhold
Arkivverket

[#45364] Ministerialbok for Sannidal 1831-47. Hvor er døpte piker?


Gjest Kjell Eidet
 Del

Recommended Posts

Gjest Kristian Hunskaar

Foran i kirkeboka er det ført inn hvilke sider de forskjellige handlingene er å finne på: LenkeSeparate lister for hankjønn og hunkjønn vises ikke på indekssida. Det er visst noe som det jobbes med for å forbedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjell Eidet

Takk til begge som har svart. Dette var jo svært nyttige og nødvendige opplysninger. Utrolig at døpte piker er gjemt bort på denne måten!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjell Eidet

Dersom denne mangelen fortsatt skal være der, må det legges inn opplysning i veiledningen om hvordan man finner pikene, på en godt synlig måte.Jeg lette forgjeves etter info om døpte piker. Fikk heldigvis hjelp av velvillige brukere av forumet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Inntil videre får vi gjøre slik det har vært vanlig så lenge kirkebøkene bare har vært tilgjengelige på mikrofilm og -kort: Spole fram og tilbake til vi finner det vi er ute etter. Men et triks, som nevnt i innlegg 3, er å kikke på et av de første bladene i hver kirkebok. Der er det ofte en innholdsfortegnelse, enten laget av presten som førte boka eller av arkivverket ved innbinding/restaurering i forbindelse med arkivavlevering. Et eksempel på det siste er denne Lenke, som er første oppslag etter filmingsplakaten i ministerialbok for Hedrum 1817-1835.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.